Йеша Ашаяна

Официалният сайт на Йеша Ашаяна е http://www.arhayas.com

Йеша Ашаяна е родена през 1964 г. в Карбондейл, Североизточна Пенсилвания, САЩ. Тя преживява „осъзнато раждане“ като индиго дете с отворена памет за свои паралелни животи, още от момента на своето раждане. На седем години, тя е избрана за частен курс на въвеждащо и средно обучение на Мелкизедек Обителния Изумруден Орден на Ейеяни свещениците от Ур в Кауай, Хавай. Курсът е с продължителност от 12 години (1971-1983 г.) и включва дисциплини на Изумрудения орден, преводи на древните Дора Теура плочи(Дора Теура плочите са 12 древни реликви, които представляват дискове с холографска информация от пред-древни времена и, за които се твърди, че се опазват от много поколения на потомци на Ейеяни свещеници, още от пред-Атлантско време. Повече информация за тези реликви може да се намери в книгите поредица Voyagers: Sleeping Abductee & Voyagers: Secrets of Amenti, както и в книгата Завръщането на свещеното познание на катара). След инцидент и преживяване на “близко до смъртта състояние” на 18 годишна възраст Йеша Ашаяна постепенно пренасочва своя фокус от артистичното си студио и следване по Психология, към изпълнение на хуманирарен ангажимент на духовна служба. Тя се отдава на задълбочено изучаване на ученията на Изумрудения орден, докато работи като художник на свободна практика и в управлението на кино салон и търговски копирен център.

Йеша Ашаяна е приета Мастерски клас при Ейеяни свещениците, когато е на възраст от 20 години и получава интензивно обучение за “Министър-свещеник” в периода 1984-1996 година. В този период тя завършва 12-годишен мастерски курс, след усилено обучение, свързано с Дора Теура плочите. Тя получава най-висшата шеста степен(екар) на свещеническо посвещение на Мелкизедек Обителния Изумруден Орден. Нейното обучение включва духовната традиция на “Вътрешния Христос/Кристос закон за единството”, интензивно обучение в пред-древна история, катара лечебни приложения на ниво основен шаблон, Кейлонта наука, Скаларни вълни и времева механика, 15-измерна физика, Мастерско духовно приложение на напреднала Меркаба механика/ ДНК шаблон/Кундалини възнасяне и механика на планетарния темплар. През 1996 г. Йеша Ашаяна приема назначението от страна на Ейеяни свещениците да бъде Първи говорител на Мелкизедек Монашеския Изумруден Орден. Това включва официален превод и публикуване на информация от Дора Теура плочите. Тя завършва допълнително обучение за позицията Говорител на ММИО от две години. Преди е била известна с рожденото си име в този живот – Диана Катрин, или Кейти, през 1998 година тя започва да използва публично своето име Ашаяна, което е на древен Ейеяни език.

Йеша Ашаяна е отдадена в своята дейност като официален говорител на Алхъмбра Магистратските Съвети от Косминяс и Мелкизедек Монашеския Изумруден Орден да подпомогне вливането на кристик честоти в Земята, да съдейства на човечеството да усвои свещените знания на Дора Теура плочите и на Кумея Алхъмбра кристалните дискове, като представи техни точни преводи; да насърчава личната духовна актуализация и истинска любов, свобода и просветление сред “всички живи същества навсякъде” и да подпомогне онези, които се стремят да изпълнят своята мисия на обучение и лечение, с която са избрали да се родят в този живот.